Marktleider Europa

Al meer dan 75 jaar zijn wij toonaangevend producent van spanbanden voor rolcontainer.

Kwaliteitszekerheid

Ons betrouwbare imago danken wij aan constante en hoge kwaliteit spanbanden voor rolcontainers.

Uitgebreide voorraad

Deze uitgebreide voorraad houden wij aan om jou als klant optimaal en snel te kunnen bedienen.

Snelle service

Eenvoudig bestellen; één e-mail of telefoontje is voldoende. Op werkdagen ontvang je binnen 48 uur reactie.

hoe-alles-is-begonnen-bibia.jpg

Hoe alles is begonnen

De geschiedenis van Bibia Logistics gaat terug naar de jaren 40. Ook in deze tijd waren de fietsen in Nederland erg populair en werden deze vaak gebruikt als vervoermiddel. Hierdoor ontstond het probleem hoe de te vervoeren voorwerpen op de fiets moesten worden bevestigd. Zoals bekend maakt een noodzaak inventief en dus werden oude binnenbanden van vrachtwagens versneden en gebruikt als elastische banden voor fietsen.

Het Nederlandse ondernemerschap leidde tot de oprichting van Bibia met dit bedrijfsidee. Het aantal fietsen nam enorm toe en daarmee de behoefte aan elastieken. De spanbanden werden aangevuld met metalen haken en konden gemakkelijk aan fietsen worden bevestigd. Continue producontwikkeling heeft ertoe geleid dat elastische spanbanden voor verschillende doeleinden zijn ontworpen. Ze zijn bijvoorbeeld ook een ideale oplossing voor rolcontainers.

De focus op spanbanden voor rolcontainers

Door de zeer verschillende doelgroepen is het bedrijf in 2002 gesplitst. De gehele fietsdivisie wordt verkocht aan het Nederlandse bedrijf Widek, dat tot op de dag van vandaag hoogwaardige fietsaccessoires produceert en verkoopt onder de merknaam Bibia. Paul Bul richt Orientec Trading BV op en richt zich volledig op spanbanden voor rolcontainers, die verder worden ontwikkeld en verkocht onder de merknaam Bibia Logistics.

Orientec Trading, bekend van het merk Biba Logistics, kan inmiddels terugkijken op meer dan 75 jaar bedrijfsgeschiedenis. Gedurende deze tijd werden meer dan 100 miljoen spanriemen geproduceerd. Deze jarenlange ervaring en de innovatie productontwikkeling hebben hen tot marktleider gemaakt op het gebied van rubberen spanbanden voor rolcontainers.

bibia.jpg

Bibia Logistics staat voor

  • Hoge kwaliteit
  • Uitstekende service
  • Korte levertijd
  • Tientallen jaren ervaring
  • Waar voor je geld
  • Vertrouwen
bibia-logistics-spanband.jpg

Vragen of interesse?

We horen graag van je!

Bij Bibia Logistics wordt jij binnen 48 uur geholpen zodat jij zo snel mogelijk aan de slag kan met je eigen spanbanden!

Contact opnemen